Education: A Golden Age

“The education sector’s structure and policies will change more in the next 3 years than they changed in the last 2,500 years”

Allmennlærerriet på nært hold

125px-flag_of_norwaysvg.png

Måten 5.trinn-7.trinn-lærere allokerer fag seg imellom på (alle fag står på menyen og hver enkelt lærer velger et knippe fag hun har lyst til å undervise akkurat det året) er en kontrast-vekker. I land Norge i raskt økende grad må sammenligne seg med er 5. trinn første ungdomsskoletrinn og lærerne har ihvertfall tilnærmet en Master (noen ganger så mye som 500 studiepoeng) i det ene faget de faktisk underviser i og vet at de til neste år f.eks. vil forsøke å på nøye planlagt måte gjøre læringsutbyttet av side 167 i læreboken enda bedre.

Behovet er skrikende for å øke fagvekttallskravet til lærere på 5. trinn-7. trinn ikke bare når det gjelder faget lærere blir ansatt for å undervise men (tenk det!) også det faget det nåværende utdanningssystemet lar en lærer lovmessig få undervise.

Blir dette behovet tilfredsstillt vil også lærerne stå mye sterkere nå som elevene etterhvert tar over valget at hvilken lærer hun/han vil ha i hvert enkelt fag og bestemmer hvor mye av sine individuellt fordelte skolepenger hun/han vil by for undervisningen.

Advertisements

2008/06/4 - Posted by | Policy

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: