Education: A Golden Age

“The education sector’s structure and policies will change more in the next 3 years than they changed in the last 2,500 years”

Birgitte Jordahl Lisland om utdanningsfrihet

125px-flag_of_norwaysvg.png

www.civita.no/publikasjoner/dl/11/
http://wo.uio.no/as/WebObjects/theses.woa/wa/these?WORKID=27069

“Ønsket om et mer fleksibel og tilpasset undervisning vil i vårt raskt kommuniserende samfunn være av stor verdi. Kombinasjonsløsninger mellom hjemmeundervisning, frittstående skoler, offentlige skoler og arbeidsliv  med bruk av IKT, fjernundervisning, omgangslærere, praksis osv., er nye skolekonsepter det kan være ønskelig å prøve ut. Behovet for å tilpasse skolegang og undervisning til nye måter å leve på i et moderne samfunn, vil presse frem ny utdanningsformer. Dette er behov som springer ut av samfunnsforandring, og det er verdifullt for kunnskapssamfunnet at vi ivaretar kompetanseutviklingen i samfunnet gjennom større grad av fleksibilitet i utdanningen.”

Vår kommentar: Vi mener det er viktig å spørre de offentlig drevne skolene om presis hva de mener med “fellesskap”, og hvordan de fremmer dette fellesskapet.  Dagens grunnskole-allokering av elever basert på bosted er jo i seg selv sterkt korrelert med foreldre-økonomi (“klasse”), og derigjennom også med foreldrenes utdannelse (ihvertfall i 2. generasjon).

Advertisements

2008/06/23 - Posted by | Policy

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: